Színház    Zene    Fesztivál    Zenés színház    Mozi    Tánc    Sport    Egyéb  
SZÍNHÁZ − OPERETT   
A mosoly országa
A mosoly országa

Lehár Ferenc: A mosoly országa

A mosoly országa keleti koloritban gazdag zenés színházi mű, akárcsak Puccini Pillangóasszonya vagy Kálmán Imre Bajadérja.
A "különböző népek gyermekeinek szerelme" problémakör gazdagodik tovább a bőrszínek és a kulturális értékek sokszor nehezen összebékíthető konfliktusain keresztül ebben az operettben. A bécsi arisztokrata lány és a kínai diplomata szerelme romantikus mesének tűnik, de a XXI. században - ha csak a kis Bhután állam uralkodójának és az ő magánéletének problémáit elemezzük - a helyzet szinte alig más. A lényeg a társadalom elvárásaiban, a különböző megfelelési szándékokban, és az egyén szabadságát oly sokszor korlátozó körülmények elfogadásában, vagy felrúgásában rejlik.

Igazi, minden kötöttséget elmosó szerelemről, s ugyanakkor a felelősségérzet fontosságáról mesél ez a gyönyörű dallamokban gazdag, sok humorral és játékkal fűszerezett darab.
A mosoly országa szívet-lelket bizsergető-melengető vallomás az ember dolgáról a világban, magánszemélyként és közszereplőként. Sok nevetés és tréfa mellett ez az operett azon ritka kivételek közé tartozik, melynek a vége nem igazi happy end...

Bookmark and Share
Budapesti Operettszínház, Budapest
Esemény időpontja
   Október 2021
21.10.23. 15:00 (Szo)21.10.24. 15:00 (Va)

© Copyright 2001-2021 Ticketportal HU kft. All rights reserved. Version 9.03
WebDesign, Web & SEO : DeNAX